CUM PICTEAZA COPIII !



Credem in creativitatea si inteligenta emotional-intuitiva ale copilului, stim ca aceste doua trasaturi absolut necesare omului actual se pierd in timp...din lipsa exercitiului. Iata de ce copiii trebuie încurajati să se exprime prin elemente de limbaj plastic și tehnici de dezvoltare personală. Participarea la un curs de arte plastice va ajuta copilul să descopere universul și lumea reală prin reprezentarea 2D si 3D . Fiecare tehnică pe care o vor experimenta la curs va ajuta la o mai bună exprimare prin trăiri, forme și simboluri . Copii învaţă să fie atenţi, să observe, să îşi organizeze şi să interpreteze artistic propriile experienţe cu ajutorul temelor pe care le vor parcurge la curs.
Fiecare tehnica vine cu provăcări si cunostințe noi : colaj,grafică,modelaj,desen in peniță,pictură pe sticlă , ceramică pictată. 
Subiectele si temele abordate la Atelier Cristian Scutaru au o sfera larga de acoperire, astfel incat "micul artist" sa nu se simta restrictionat, ci ghidat in explorarea imaginatiei.
Doua exemple de astfel de subiecte sunt: "COPACUL VIETII" si "LUMEA VAZUTA PRINTR-O FRUNZA". Ambele presupun prezenta unor elemente plastice usor de reprezentat(copacul, frunza),iar "lumea", respectiv "viata''sunt doua concepte care starnesc FANTEZIA si pun in functiune mecanismele creativitatii.
Iata cum, pornind de la o simpla asociere de cuvinte, avem o tema libera, deschisa, la care se poate crea orice, in care folosim tehnici mixte,o tema prin care abordam "invatarea", nu ca pe un proces mecanic, ci ca pe un "joc" dinamic, cu interminabile mijloace de rezolvare...
 Acest curs a fost special construit astfel încât cei mici să treacă de la faza de descoperire la cea de aprofundare a tehnicilor artistice  în spiritul unui joc constructiv, de alternantă între studiul după natură, corpul uman, realism si imaginative.
La atelier cei mici explorează, descoperă și ajung să se cunoască.
                           
                        "Descopera artistul din tine!"numai la Atelier Cristian Scutaru

Cursurile sunt create de profesori cu experienta artistica si pedagogica de peste 10 ani
Cursurile incep in saptamana 21-26 septembrie 2015.
Detalii tipuri de curs si programa : http://ateliercristianscutaru.ro/
Detalii programa “Clubul de pictura pentru copii”: http://cristianscutaru.blogspot.ro/2015/09/clubul-de-pictura.html
Lucrarile micilor artisti :) http://ateliercristianscutaru.ro/
Atelier Cristian Scutaru strada Ionescu Gion nr.3  sector 3, zona Unirii,  contact crsscutaru@yahoo.com, tel 0747487174  si 0740363925 .




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori