In Between Frames



Artisti:
Adad Hannah
Anetta Mona Chisa &Lucia Tkacova
Bettina Hoffmann
Jason Arsenault
Jerome Delapierre
Perry Bard
Rozalinda Borcila

Curatori:
Horea Avram si Marius Tanasescu
09.06.2011-28.08.2011





In Between Frames reuneste sapte proiecte video si instalatii interactive apartinand unor artisti activi in perimetrul artei media, provenind din Canada, SUA si Europa. In Between Frames este o reflectie artistica in cheie critica asupra instabilitatii regimului vizual al mediilor video si asupra problemei relativitatii modelelor—sau a cadrelor (frames)—conceptuale in cultura si societatea actuala. Expozitia vizeaza explorarea sferei mediane, a intervalului, adica a acelei zone controversate situate intre cadrele (mediatice sau conceptuale) oferite atat de reperele recunoscute cat si de principiile stabilite de noile alternative. In acest sens, lucrarile abordeaza teme ca: hibridizarea culturala, discontinuitatea spatiilor relationale, disolutia narativului, critica reprezentarii si transgresiunea granitelor politice.

In Between Frames abordeaza in mod asumat o strategie ambivalenta.Nu doar ca propune o intelegere dubla a ideii de cadru, dar in acelasi timp institue un camp discursiv hibrid care aduna laolalta polemica,expozeul critic,reflectia filosofica si atitudinea ironica. In acest sens, In Between Frames este in egala masura un discurs artistic cu valoare declarativa si un instrument activ de interventie in zona ,nereu schimbatoare,situata la intersectia dintre societate,tehnologiile media si expresia artistica.

Cu sprijinul: Conseil des arts et des lettres Quebec, Ambasada Canadei
Partener MNAC: BRD Groupe Societe Generale
Sponsori: Samsung, Cabinet de avocatura Catalin Olarescu, Respiro Dental, Project 2211, Murfatlar
Parteneri media: Igloo Habitat & arhitectura, Zeppelin, B24 Fun, Radio France International, feeder.ro, Cocor Mediachanel

Muzeul Național de Artă Contemporană București,

Palatul Parlamentului/ Str. Izvor 2-4, aripa E4, Bucharest (RO), 050563
intrarea prin / entrance from Calea 13 Septembrie
tel: +40 21 318 91 37 / fax: +40 21 318 91 38, www.mnac.ro
Miercuri / Wednesday – duminica / Sunday 10h-18h

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori