De ce cursuri de relaxare si hobby?


Beneficiile sunt garantate

Traim intr-o lume in care agitatia, lucrul sub presiunea timpului sau a altor oameni, poluarea, grija zilei de maine, isi pune din pacate din ce in ce mai des amprenta negativa asupra calitatii vietii noastre. M-am gandit sa va prezent o serie de cursuri in care beneficiile principale sunt asupra sufletului si corpului, cursuri in care invatam sa avem grija de noi, de cei din preajma noastra, cursuri prin care putem da farmec vietii.

Deci, ce cursuri putem urma si care sunt beneficiile lor ?

Cursurile de dans au multiple avantaje: educa miscarile corporale, te tin in forma, te mentin interesat de miscare si activitate fizica, presupun anumite provocari atat pentru corp cat si pentru minte. Ca orice sport, si dansul ajuta la disciplinare si organizare. Activitatea fizica impletita cu muzica oferta premisile ideale pentru a scapa de stress, pentru a ne relaxa si incarca de energie. Deci o seara sau doua pe saptamana dedicate dansului nu sunt decat benefice.

Cursurile de pictura/ arta iti ofera posibilitatea sa te exprimi intr-un mod creativ si liber, sa explorezi universul fascinant al artelor sau pur si simplu sa te relaxezi. Astfel de cursuri iti ofera o ”pauza” de la cotidianul mohorat sau agitat, in care linistea si explorarea mediului inconjurator/imaginar au efect potentator asupra intregii personalitati. Prin culori si activitati inovative iti dezvolti creativitatea, te redescoperi sau iti descoperi noi talente si aptitudini.

Cursurile de actorie te ajuta sa te distrezi, relaxezi, sa-ti dezvolti spontaneitatea si creativitatea prin exercitii de improvizatie si tehnici actoricesti. Depasirea barierelor emotionale ce stau in calea unei comunicari eficiente cu ceilalti, teama de a vorbi in public, tehnici oratorice, toate pot fi invatate/depasite intr-un mod placut cu ajutorul actorilor profesionisti. Pe langa faptul ca sunt relaxante si amuzante, cursurile de actorie te ajuta sa iti dezvoltati imaginatia, intuitia, atentia si puterea de concentrare.

Cursurile de yoga/ relaxare te deschid spre viata interioara si astfel regasesti bucuria de a trai, de a cauta lucrurile pozitive si frumoase in tot ce te inconjoara. Metodele folosite sunt în principal: meditatia, vizualizarea creativa, tehnicile de concentrare si golire a mintii. Prin practica yoga poti beneficia de diminuarea stresului si a anxietatii, cresterea imunitatii si a calitatii somnului. Prin exercitiile de respiratie te relaxezi, energizezi, capeti un tonus pozitiv ridicat.

Cursurile de echitatie sunt un mijloc placut de relaxare, incluzand evident activitate fizica in aer liber. Echitatia este un sport al simturilor si tocmai de accea pare a fi preferat de femei in general. Legatura stransa cu calul si natura contribuie la destindere, stare de bine, reantoarcerea catre mijloace simple si frumoase de petrecere a timpului liber.

Cursurile de gastronomie sunt extrem de relaxante, amuzante şi foarte populare in ultimul timp. Ele sunt solutia potrivita daca vrei sa te distrezi si relaxezi alaturi de o persoana draga sau de colegii de munca, experimentand fel de fel de retete si trucuri de bucatarie. Pe langa “distractia” garantata mai inveti sa faci mancare buna si sanatoasa. Castig si pentru tine, si pentru familie!

Cu siguranta lista de cursuri care te ajuta sa te relaxezi este mult mai mare. Poti incerca orice curs care ti se potriveste. Beneficiile sunt garantate la oricare din cursurile de acest fel.


Sursa : informatiiprofesionale.ro 

Va asteptam cu drag la cursurile organizate de Design Corner coltul tau de relaxare !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori