PICTURA MURALA

Prin pictură murală se înţelege o pictură pe un perete, tavan, zid sau pe orice suprafaţă permanentă a unei clădiri sau structuri.
Picturi murale au existat încă din cele mai vechi timpuri ale organizării societăţii umane pornind de la picturile din peşteri, pictura murala egipteana,pictura bisericeasca sau cea murală laică, devenită prepoderentă în ultimele două secole
Există diverse tehnici care se pretează la decorarea suprafeţelor permanente cu picturi murale. Cea mai cunoscută este probabil fresca, care utilizează pigmenţi solubili în apă, are o largă aplicabilitate, permite amestecarea armonioasă a culorilor şi se usucă relativ repede.
Astăzi, pictura murală se poate executa în moduri foarte diferite, utilizând vopsele pe bază de ulei sau apă,acrilic decorativ sau acrilic clasic.
Pictura murala poate fi utilizata ca elemnt decorativ atat la exterior cat si la interior.

pictura rupestra


Fresca egipteana


Voronet-fresca


Michelangelo- capela Sixtina- fresca


Diego Rivera -pictura murala mexicana sec xx- fresca


pictura murala relizata in acrilic







Tulipe Noire s-a deschis in Galati la data de 1 Ianuarie 2009, din dorinta de a oferi un gest zilnic prin cafeaua pe care o preparam. Cafeneaua  are un design special ( mesele ,scaunele,barul si canapelele sunt facute la comanda pentru acest spatiu), o pictura murala cu totul deosebita datorita tuselor ample si a efectelor de intrepatrundere cu tavanul

Tulipe Noire este mai mult decat o cafenea, este o intreaga experienta.



 TUR VIRTUAL : http://tulipe-noire.promotur.ro/_img/20443/tour.html
























PICTURA DE LA AMBASAD' OR EVENTS

Salut, in primavara anului 2010 am fost chemat sa vad o hala care era in constructie si unde urma sa fie cel mai frumos salon pentru nunti si alte evenimente ( Ambasad'or Events ).Dupa cateva propuneri am ajuns la un consens impreuna cu echipa de designeri si benificiar ca la interior cea mai buna solutie pentru tavanele bailor  si pentru ceilalti pereti din salon ar fi pictura murala .Am  ales ca si mod de reprezentare un stil pop-art , florile pictate(in acrilic ) fiind stilizate si apoi conturate cu foita de argint . La intrare am pictat sigla sustinuta de cei 3 copii ai beneficiarului (la cererea dumnealui) .Iata ce a iesit :

























INTERIOR POP-ART


Foarte in voga in zilele noastre este amenajarea cafenelelor in  stilul anilor ’60-70 . Atmosfera pop art este redata cel mai bine prin intermediul tablourilor si al colajelor tridimensionale in stilul Andy Warhol.

 Idee : realizati un tablou, pornind de la  fotografia preferata multiplicata  in culori diferite, asemenea binecunoscutului tablou cu portretul lui Marilyn Monroe. Pe pereti, amplasati mai multe ceasuri in  forme, stiluri si culori diferite, in numar impar, iar incaperile decorati-le cu sculpturi din bronz, sticle si scrumiere colorate, figurine,platouri, pe fondul unui mobiler minimalist.

Acest stil este unul tonic si este potrivit spatiilor creative,  de relaxare , cafenele ,restaurante dar si spatiilor  de locuit.
Acest stil eclectic a fost abordat si in decorarea  cafenelei Arhive Lounge din Brasov:












BOHEME CAFE

In Galati vis-a-vis de banci,  intr-o casa  cu o arhitectura deosebita a luat fiinta un loc cu totul inedit prin design, culoare si concept.De la canapelele chesterfield verzi combinate cu demifotolii gri ,corpurile de iluminat maskros ,toblourile cut out alb-negru, acadramente din sticla violet si usi integral din siticla, toate elemntele conlucreaza pentru a reda o cafenea boema.
















Pictura murala gradinita Bigsmile  Bucuresti :








Pictura murala gradinita Helikon Calarasi :







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori