DESPRE PUTERE


Salut , zilele care au trecut de cand nu am mai scris nimic pe acest blog m-au facut sa meditez, si sa simt ca am nevoie de putere.Toti avem... si pentru acest lucru am adunat cateva definitii:



Este abilitatea de a actiona in loc de a reactiona, de a face lucrurile sa se intample, de a schimba, in loc de a te adapta evenimentelor si schimbarilor. Cu alte cuvinte oamenii puternici sunt cei care produc evenimentele pe cand restul incearca sa se adapteze schimbarilor pe care primii le genereaza. Iata mai jos care sunt sursele puterii si cum este posibil pentru unii sa ajunga in varful piramidei.



Puterea informatiei. Multa lume a auzit aceasta sintagma dar cei mai multi o subestimeaza. Informatia chiar inseamna putere si cel care detine informatia necesara si o foloseste la momentul oportun, detine deja o sursa de putere care il propulseaza deasupra celorlalti.



Cei care ajung puternici folosind puterea informatiei stiu cat este de important sa gaseasca informatiile relevante pentru domeniul in care activeaza si sa se foloseasca de ele in propriul avantaj.



Carisma. Majoritatea sunt de acord ca acesta este un dar innascut. Increderea in propria persoana, prezentarea cu pasiune, folosirea unor cuvinte puternice si un limbaj al trupului care degaja siguranta si credibilitate, sunt principalele caracteristici ale unei persoane carismatice.



Puterea dragostei. Atunci cand cineva te iubeste va face aproape orice pentru tine si te va urma pretutindeni. Daca reusesti sa starnesti simpatia si admiratia celor din jur ei iti vor urma ideile si te vor considera un model de urmat. Dragostea devine in astfel de cazuri o sursa de putere.

Puterea banilor. Banii sunt o sursa insemnata de putere. Cei care au bani isi permit sa-si impuna punctul de vedere prin prisma pozitie lor financiare. Daca o personalitate carismatica se mosteneste de la natura iar a-i face pe cei din jur sa te iubeasca nu este un lucru pentru oricine, puterea oferita de bani se poate dobandi in timp.Puterea autocunoasterii. Acei oameni care se cunosc pe ei insisi si au niste teluri clare si cunosc ce anume le ofera cu adevarat satisfactie, sunt din stard cu un pas inaintea celorlalti. Eu au o viziune clara asupra vietii si a masurilor pe care trebuie sa le ia in vederea atingeri telurilor propruse.
Autocunoasterea este in sine o sursa de putere. Cu cat iti intelegi mai bine emotiile si propria persoana, cu atat devii mai puternic.

In linii mari acestea sunt principalele surse care genereaza puterea. Incearca sa acumulezi macar cateva dintre sursele de putere descrise mai sus.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DESEN IN CREION

LUMEA SUBACVATICA

DESEN IN CARBUNE -Incepatori